ENOLOGIA

Kadra prowadząca

 

imię i nazwisko zatrudnienie przedmiot
mgr Wojciech Bosak Instytut Wina Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
dr Wojciech Bońkowski Winicjatywa.pl Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina
dr Marta Czaplicka Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
dr Dorota Dias-Lewandowska Centrum Dziedzictwa Kulinarnego UMK w Toruniu  

Kulturowe aspekty wina

dr Maciej Gawlik Wydział Farmaceutyczny UJ CM Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina. Chemia wina
Wojciech Gogoliński czaswina.pl Typologia wina, regiony winiarskie. Regulacje prawne w produkcji i dystrybucji wina
dr Joanna Chłopicka Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina Chemia wina
dr Justyna Dobrowolska-Iwanek Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina, Chemia wina
mgr inż. Adam Kiszka Rolniczy Zakład Doświadczalny Uniwersytetu Jagiellońskiego „Łazy” Winnica Nad Dworskim Potokiem

 

Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron,

Technologia produkcji wina: winifikacja

Michał  Jancik Sommelier Analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji wina
dr Janusz Mazurek JM Ochrona roślin

www.klinikaroslin.com

Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron, Podstawy uprawy winorośli wraz z biologią winogron
prof. dr hab. Zdzisław Mach Instytut Europeistyki
Wydział Studiów Międzynarodowych i Politycznych UJ
 

Kulturowe aspekty wina

mgr inż. Natalia Ostolska enolog Technologia produkcji wina: winifikacja
dr Paweł Paśko Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina
mgr Agnieszka Rousseau Enolog, Vinaspora Technologia produkcji wina: winifikacja, Chemia wina
dr hab. Paweł Zagrodzki Wydział Farmaceutyczny UJ CM Zdrowotne aspekty wina